OKULUMUZ eTWİNNİNG PROJE ORTAĞIDIR

eTwinning Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluktur.

eTwinning, iletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa’daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler v.b.) yönelik bir platform sunmaktadır.

2005 yılında Avrupa Komisyonunun eöğrenme Programının ana hareketi olarak başlatılan eTwinning, 2014 yılından bu yana AB Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor program olan Erasmus+'a, sıkı bir şekilde entegre edilmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulmuş olan eTwinning projesi artık yüz otuz binden fazla Türk öğretmenle büyük bir aile olarak yoluna devam etmektedir.

İnsan için en kolay ve en etkili öğrenme yolu kitap okumaktır. Kitaplar solmayan çiçeklerdir. Kitaplar öyledir ki farkına vardığımız zaman her sayfada bambaşka mis gibi çiçek kokuları yayılır. Öğrencilerimizin kitap okuma bilincinin artırılması ile öğrencilerimiz hem kendi kitaplarını severek okuyacaklar hem de değerler eğitimi kapsamında okuduğu kitapları başka öğrencilere vererek paylaşma duygusunu deneyimlemeyi öğrenecekler.

Bu proje kapsamında okulumuz 5. sınıf öğrencileri, 23 Nisan tarihinde Ağrı'da bulunan Örtülü ilkokulundaki arkadaşlarına bayram hediyesi olarak, bir kütüphane açma kararı aldılar. Bunu gerçekleştirebilmek için çalışmaları hızla devam ediyor.