6. SINIFLARIN YOĞUNLUK DENEYİ

Okulumuzun 6. sınıf öğrencileri fen dersinde yoğunluk deneyini işlediler. Farklı yoğunluğa sahip olan bal, nar ekşisi, deterjan, meyve suyu, sıvıyağ ve ispirto kullanarak dereceli silindirde farklı sırada hizaladılar. Ayrıca dereceli silindire atılan silgiyi gözlemleyen öğrencilerimiz şu sonuçlara ulaştılar. Silgi yoğunluğu küçük olan su ve ispirtoda hızla aşağı düşerken deterjan ve nar ekşisinde yavaşlayarak aşağı düştü. Öyle ise yoğun ortamlarda hareket zorlaşmakta. Tıpkı yoğun trafikte yavaşlamak gibi...

6. Sınıfların Yoğunluk Deneyi