MİS (MİLLİ İZLEME SINAVI) BİLGİLENDİRME

Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yıl ilk defa sadece 5. sınıflarda uygulamaya koyacağı MİS (Milli İzleme Sınavı) sınavının detayları öğrencilerimizle paylaşıldı. Bu yıl pilot uygulama olarak 26 ilde gerçekleştirilecek MİS sınavının amacının, öğrencilerin hangi alanlarda eksikleri varsa bunların giderilmesini sağlamak olduğu anlatıldı.
MİS sınavında her öğrencinin özellikle kendi okulunda kendi sınıfında sınavlara gireceği ifade edildi. Bunların dışında hangi derslerden kaç soru olacağı ve ne kadar sürede yapmaları gerektiği noktasında bilgi verildi.
Öğrencilerde MİS sınavıvı öncesi oluşabilecek stresi önlemek amacıyla motivasyon konuşması yaparak sunum tamamlandı.