2022-2023 / İLKOKUL KÜLTÜR TANITIM GÜNÜ

Özel NEVA İlkokulu, öğrencileri Türkiye'nin illerinin zengin kültürünü, lezzetli yemekleriyle birleştirerek, unutulmaz bir sunum gerçekleştirdi. Okulumuz bahçesinde düzenlenen etkinlikte, öğrencilerimiz Türkiye'nin dört bir yanından geleneksel yemeklerin tanıtımını yaparak, izleyicileri lezzetli bir yolculuğa çıkardı.

Öğrencilerimiz, her biri bir ilin temsilcisi olarak, o ilin kendine özgü yemeklerini ve kültürünü öğrenerek, sunuma hazırlandı. Her öğrenci, seçtikleri ilin önemli lezzetlerini araştırdı, tariflerini öğrendi ve hatta bazılarının aileleriyle birlikte bu yemekleri hazırladı.

Sunum günü geldiğinde, okulumuzun bahçesi tam anlamıyla bir lezzet şölenine dönüştü. Öğrenciler, stantlar açarak, yemeklerini sergiledi ve ziyaretçilere tadımlık sunumlar yaptı. Misafirler, Türkiye'nin farklı bölgelerinden geleneksel lezzetleri keşfederek, kültürel bir yolculuğa çıktı.

Çocuklar, el emeği göz nuruyla hazırlanan yemeklerin sunumunu yaparken, ilginç hikayeler anlattı ve ilin kültürel zenginliklerini anlatan bilgiler paylaştı. Öğrencilerin hepsi, Türkiye'nin coğrafi çeşitliliğini ve kültürel zenginliklerini vurgulamak için ellerinden gelenin en iyisini yaptı.

Okul Müdiresi Tuğba Gülsüm RUMELİ hanım, etkinlik hakkında şunları söyledi: "Bu sunum, öğrencilerimizin öğrenme deneyimlerini derinleştirmek ve Türkiye'nin kültürel mirasını kutlamak için harika bir fırsat oldu. Öğrencilerimiz, birbirinden farklı yemekleri tanıyarak, hoşgörü, paylaşma ve kültürel çeşitlilik konusunda önemli bir farkındalık kazandı."

Etkinlik sadece öğrenciler ve öğretmenler arasında değil, aynı zamanda aileler ve okulun çevresindeki topluluk üyeleri tarafından da büyük bir ilgiyle karşılandı. Herkes, öğrencilerin özverili çalışmalarını takdir etti ve onlara destek vermek için etkinliğe katıldı.