Özel Nevalılar Polonya'dan Döndü!

Avrupa Birliği Okul Ortaklıkları projesi kapsamında gerçekleştirilen Commenius programında ilimizi temsil eden okullardan biri olarak ÖZEL NEVA ORTAOKULU  Polonya’nın Olsztyn şehrinde 4-10 Şubat tarihleri arasında projenin 2. Toplantısını gerçekleştirdi.

Türkiye, Polonya ve Almanya’nın katılımıyla devam eden projenin ikinci ayağına  Özel Neva Ortaokulundan, 7 öğretmen ve 8 öğrenci katıldı. Hazırladıkları çalışmada var olmanın saygı ile bağlantısı kapsamında, Mevlana’nın 7 öğüdünü genel çerçeve olarak kullanan Özel Nevalılar çalışmalarıyla büyük beğeni topladılar. Öğrencilerin okul çalışmaları,okulların hazırladığı sunumların gösterilmesi, ,ardından yapılan resmi ziyaretler ve kültürel gezilerle  projenin 2. Toplantısı  başarıyla tamamlandı.

4 Şubat’ta Atatürk Hava Limanından Polanya’nın başkenti Varşova’ya uçan ekip, Polonya’nın kuzeyinde bulunan Olsztyn şehrinde 5 günlük yoğun bir çalışma ve gezi programına dahil oldu. Projenin  6. gününü Varşova’da geçiren ekibimiz başkent Varşova’nın önemli kültür yerlerine bir gezi düzenledi.

Özel Nevalılar aldıkları yoğun dil eğitiminin karşılığı olarak oldukça iyi bir performans sergileyerek diğer ülke öğretmen ve öğrencilerinden de büyük takdir topladılar.

10 şubat Pazar günü yurda dönen ekibimiz, önemli bir kültür gezisi düzenlediklerini, batı dünyasının  yakın bir dönemdir  önemsediği çok kültürlülük meselesinin geçmişten günümüze hoşgörü kavramı çerçevesinde Türk insanının özünde bulunduğunu okulumuzun ilimiz ve ülkemiz adına gerek saygı, gerek hoşgörü ve gerekse ötekini anlamak bağlamında önemli bir projeyi devam ettirdiğini belirttiler.

Projenin 3. toplantısının Almanya’nın  Wallenhorst  şehrinde gerçekleşeceğini belirten Özel Neva Okulları  Müdürü Ali Çelik çalışmaların 11 şubat pazartesi günü itibariyle başladığını ve yoğun bir iki ayın kendilerini beklediğini belirtti.

Bizler de Comenius  projesinde görev alan tüm öğretmen ve öğrencilerimize çalışmalarında başarılar dileriz…

Polonya Gezisi