Beslenme Dostu Okul Sertifikamızı Aldık!

Sakarya Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlen “Beslenme Dostu Okul” Sertifika töreni Valilik Toplantı salonunda gerçekleşti. Okulumuzda bu sertifikayı almaya hak kazandı.

Törene Vali Mustafa Büyük, İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, Sakarya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aydın Erdoğan ile Beslenme Dostu Okul projesine katılım sağlayan okulların müdürleri ve öğretmenletri katıldı.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, “Beslenme Dostu Okul Projesi ile öğrencilerine sağlıklı beslenme ortamları sunan okulların sayısının arttırılması ve yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.  Proje kapsamında, önceden belirlenen ve ilan edilen şartları taşıdığını bildirerek; Beslenme Dostu Okul Sertifikası alma başvurusunda bulunan 160 okul, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden oluşan bir değerlendirme komisyonu tarafından detaylı bir şekilde değerlendirildi. Öngörülen kriterlerin en az yüzde doksanını sağladığı tespit edilen 43 okulumuz sertifika almaya hak kazandı” diyerek sertifika almaya kazanan okul yöneticilerini tebrik etti.

Beslenme Dostu Okul