Doğa Yürüyüşlerimiz Devam Ediyor!

6.7.8.  sınıf öğrencilerimizin katıldığı Kılıçkaya Doğa Yürüyüşünde neler yaşandı... Hüseyin Hocamıza sorduk:

"Kılıçkaya Doğa Yürüyüşü, Özel Neva Okullarının her sene gittiği bir yürüyüş parkuru. Bu sene Doğa Yürüyüşlerine Kılıçkaya'dan başlamak bizi epey heyecanlandırdı. Katılımın çok olması yürüyüşü daha zengin ve heyecanlı bir hale getirdi. Sonbahar mevsiminin son günlerinde, ağaçların bildiğimiz renginden (yeşilden)  daha başka renklere bürünmesi, turuncudan, kırmızıya ve sarıya, kahverengiden mora ve siyaha… Bakarken bize ‘’ Biz Allahın boyasıyla boyanmışız’’ dizelerini hatırlattı.

Ve SİS… Ormanın ve patikanın bilinirliliğini (daha önce gitmemizin tecrübesi),  bir parça tedirginliğe, bilinmezliğe bıraksa da,  bunun öğrencilerde  oluşturduğu  heyecan,   nice tecrübelerden daha kıymetli sanırım... Sis’ i okumak, Rabbani mektuplardan biri.

Doğancıl Köyünden başladı  yürüyüşümüz. Caminin hemen yanındaki patikaya sıralandık. Ağır adımlarla ormana doğru yol aldık. Patikalar bizi geniş düzlüklere ulaştırdı.  Her düzlük (yayla) kısa molalar ve  neşeli sohbetlerle süslendi. ( Susmak bilmeyen öğrenciler ve normalden biraz fazla gürültü, ikazlarımıza sebep olsa da..  :)  Faaliyet amacına ulaşmıştı.

Kamp ateşi hazırlanırken, öğrencilerin çeşitli aktiviteler yapması ( futbol, voleybol.. ) günü aktif geçirmemiz açısından iyi bir tercih oldu.

Yemek sonrası, farklı bir patikadan araçlarımıza ulaştık. Sabah 7:30' da okuldan hareket edip , 9:30' da başladığımız faaliyetimizi, 16:30'da  tamamladık.

Katılan bütün öğrencilerimize, faaliyette sorumluluk alarak destekleri ve yol arkadaşlıkları için Mustafa KISA Hocamıza ve Sakarya Dağcılar Topluluğu sporcusu Kamil KURU ya teşekkürü borç bilirim.

Doğa Yürüyüşlerimiz Devam Ediyor!