Özel Neva Toyota Fabrikasında

Toyota Türkiye ve Sakarya Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Toyota Çevre Turu Gezisi projesi kapsamında Özel Neva İlköğretim Okulu 5-A Sınıfı öğrencilerine Toyota Fabrikası gezdirildi. Öğrencilerimiz Çevre Turu aktivitesi ile öncelikle çevre bilincini geliştirici bir sunumu izlediler. Fabrikanın arıtma tesislerini ve üretim alanlarını, fabrikada kullanılan güneş enerjisi kullanımını yerinde incelediler. Fabrika çevresindeki yeşil alanlar, evcil hayvanlar, kuşlar gözlendi. Ardından fabrikadan çıkan atık örnekleri sınıflandırıldı ve bu atıklar ile öğrencilerimiz proje geliştirdi. Öğrencilerimiz katıldıkları etkinlik ile “Çevre Gönüllüsü Sertifikası” aldılar. Bu anlamlı günün anısına okulumuza çam fidanları hediye edildi.