KUVA-Yİ MİLLİYE MÜZESİ GEZİSİNDEN NOTLAR!

KUVA-Yİ MİLLİYE MÜZESİ GEZİSİNDEN NOTLAR…

Özel Neva Okullarında  4. Sınıf öğrencilerinin  Sosyal Bilgiler dersindeki, Milli Mücadele Dönemi konularını  pekiştirmeleri  ve bilgilerini birincil, somut kaynaklarla daha kalıcı hale getirmeleri  amacıyla 1989 yılında açılan Ali Fuat Cebesoy  müzesine gezi düzenlendi. Müzedeki şahsi eşyalar Ali Fuat Cebesoy’un manevi kızı Ayşe Cebesoy tarafından müzeye bağışlanmış ve ziyarete açılmıştır. Milli Mücadele dönemine ait savaş krokileri, Eskişehir-Kütahya Savaşına ait savunma haritaları, döneme ait üniformaları inceleyen öğrenciler müze ziyaretinden oldukça etkilenmiş olarak ayrıldılar. Ziyaret sonunda Ali Fuat Cebesoy’un kabrini ziyaret eden öğrenciler ölüm yıldönümü olan 10 Ocak’ta kabristan’daki anma töreni hakkında bilgi aldılar.

Kuva-yi Milliye Müzesi Gezisi 2014