CAMBRİDGE ESOL NEDİR?

Cambridge üniversitesine bağlı olarak yapılan ESOL sınavları, 1913’ten bu yana dünyanın 65 ülkesinde milyonlarca adayın katılımı ile gerçekleşmektedir. Uluslar arası geçerliliği olan Esol sınavları en az 3 yılda hazırlanır ve çeşitli ülkelerde yapılan uzun araştırmalar ve uygulamalar sonucu oluşturulur.

Cambridge Üniversitesi tarafından düzenlenen bu sınavlar dünya çapında en çok geçerliliği olan sınavlardır.

Cambridge English  sınavları kapsamında yer alan  geniş sertifika ve diploma seçenekleri, her düzeyden öğrencinin gereksinimlerine göre tasarlanmıştır. İngilizce öğrencilerine yönelik yeterlilik sınavları arasında dünya çapında en çok tanınan sınavlardan biridir.

Cambridge English sınavları dünya çapında binlerce şirket, akademik kuruluş, üniversite, profesyonel kurum, başkanlık ve hükümet birimi tarafından tanınır. Yüksek öğrenim kurumlarına devam etmeyi sağlayan sınav, iş bulma olasılığını arttırır ve farklı iş olanaklarını değerlendirmeyi sağlar. Öğrencilere yüksek öğrenimin kapılarını açar ve dünyanın her yerinde kabul gördüğü için hareket esnekliği sağlar.

Temel becerilere sahip küçük çocuklara yönelik Starters birincisi olmak üzere, Movers and Flyers olarak üç seviye vardır. Çocuklar Flyers sertifikası seviyesinde gelişim gösterdiğinde bir üst sertifikalar arasında bulunan KEY English Test (KET) ya da Preliminary English Test’i (PET) almaya yönelebilirler. Bu onları daha sonra okul hayatlarında ya da iş yerlerinde değerli olacak daha ileri yeterlilik düzeyine çıkaracaktır.

Young Learners İngilizce sınavlarının (Starters, Movers,Flyers) amacı, öğrencilerimizin okuma,yazma,dinleme ve konuşma becerilerini ölçmektir. Bu sınavlarla öğrencilerimiz tüm dünyada kendi yaş grupları içindeki İngilizce seviyelerini görmektedirler.

Cambridge Esol sınavlarında öğrencinin sınavı geçme-kalması gibi bir değerlendirme sistemi yerine, öğrencinin dinleme(listening) konuşma(speaking) okuma(reading) ve yazma(writing) becerilerinin her birinde gösterdiği başarının 1-5 arası arma ile ödüllendirilmesi söz konusudur.