Eğitimde, Sanatta, Sporda Başarının Adresi

OKULUMUZ TARİHÇESİ

Tarihçe
    Okulumuz, Milli Eğitim camiasındaki yerini 1995-1996 öğretim yılında aldı. EHDA Eğitim Sağlık Hizmetleri ve Ticaret AŞ kurucuları: “Bir okul yapan, bin hapishane kapatır ve insanları makam, mevki, ahenk ve uyum içinde çalışır” sözünden yola çıkarak NEVA adıyla bir okul açtılar. Neva’nın sözlükte iki anlamı vardır:

1. Doğu müziğinde bir makam adı

2. Manevî anlamda makam, mevki, ahenk, uyum

Bu noktada belirtmek istediğimiz konu ise, ismimizin ikinci manasıyla okul olarak hedeflerimizin çakışmasıdır. Biraz açacak olursak biz; çocuklarımızın kendisiyle, ailesiyle, çevresiyle, milletiyle, bütün dünyayla ve özellikle de inancıyla uyum içinde yetişmesini istiyoruz.

Bu amaçlar doğrultusunda okulumuz Sakarya ili Serdivan ilçesinin Altınova Mahallesinde, yarınlara hizmet edecek, dünyanın en değerli varlıkları olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek için çalışmaktadır.

NEVA olarak bugünün genlerini yarının büyükleri olarak görüyor ve ismimiz doğrultusunda hizmete devam ediyoruz. Unutmalıyız ki, gençlere güvenmezsek, onları temellerin yapı taşları yapmazsak, gelecek nesiller bizden davacı olur.