MİNİKLER TRAFİK POLİSİ OLDU

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliği ile hayata geçirilen “Çocuklar İçin Trafik Eğitimi Projesi” ve “Kırmızı Düdük Projesi” kapsamında Özel Neva Okullarında Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesinde görevli Polis Memuru Murat Ünal tarafından Trafik Eğitimi verildi.

Toplumumuzda trafik bilincinin gelişmesi hususunda çocuk yaş grubunun önemine dikkat çeken Trafik Eğitimi çocuklar tarafından büyük ilgi gördü. Trafik ışık ve işaretleri, emniyet kemeri ve çocuk koltuğu, okul servisi kuralları, güvenli oyun alanları, trafikte cep telefonu kullanmanın sakıncaları gibi konuların değinildiği etkinlik oldukça renkli görüntülere sahne oldu.

Polis Memuru Murat Ünal tarafından eğitim sonunda çocuklara Sakarya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya imzalı “Ailemin ve Ülkemin Trafik Polisiyim’’ kimlik kartları ve “Kırmızı Düdük’’ dağıtıldı. Verilen trafik eğitimi sonrasında öğrencilere polis amcaları tarafından üstlendikleri görev ve sorumlukları anlatıldı. Ardından ailelerinin Trafik kurallarına uymasını denetleyen birer minik trafik polisi olmaları istendi. Minik Trafik Polislerinin Polis kimlik kartları ve kırmızı düdüklerini alırken yaşadıkları mutluluk görülmeye değerdi.

Program öğrencilerin Polis amcaları ile birlikte okul önünde toplu halde Trafik Polisi kimlik kartlarını göstererek ve kırmızı düdüklerini çalarak verdikleri toplu fotoğraf ile tamamlandı.

Özel Neva Okulları Müdürü Ali Çelik yaptığı açıklamada : “Trafik güvenliğinin sağlanmasında çocuk eğitiminin önemi büyüktür. Trafikte yaşadığımız problemlerin çoğu eğitim eksikliği yüzünden oluşmaktadır. Çocuklara verilen trafik eğitiminde göz önünde bulundurulması gereken en önemli şeylerden biri de, çocuğumuzun aldığı bu eğitimleri, yetişkin yaşlarında yaşam tarzı olarak benimsemesini sağlayabilmektir. Bir çocuk nasıl övünerek yemekten sonra dişlerini fırçaladığını söylüyorsa, aynı şekilde trafik kurallarını bilmekle ve bunlara uygun hareket etmekle gurur duyabilmelidir. Bu duyguyu çocuğa aşılayabilmek hem bugün, hem de yetişkin bir birey olduklarında trafik içinde güvenli hareket edebilmesi için en az trafik kurallarını bilmesi kadar önem taşımaktadır.Böylesine faydalı Proje ve Eğitimler için Sakarya İl Milli Eğitim Müdürümüz Fatih Kaya ‘ya , İl Milli Eğitim Müdürümüz Fazilet Durmuş hanımefendiye ve Trafik Eğitimlerini çocuklarımıza eğlenceli bir şekilde anlatan Polis Memuru Murat Ünal beye teşekkür ediyorum.’’ Dedi.

Minikler Trafik Polisi Oldu