OKULUMUZ TARİHÇESİ

OKULLARIMIZIN TARİHÇESİ

Okullarımız, Milli Eğitim camiasındaki yerini 1995-1996 öğretim yılında aldı. O yıllar itibariyle Milli Eğitim sistemimizdeki yetersizlikler ve bir takım kısıtlayıcı hak mahrumiyetlerini de dikkate alan Kurucularımız 1993 yılında EHDA EĞİTİM SAĞLIK HİZMETLERİ ve TİCARET A.Ş. bünyesinde “özel öğretim kurumu” açma kararını aldılar. Hızlı bir yapılanma ile 1995-96 öğretim yılında ÖZEL NEVA OKULLARI kimliğiyle anaokulundan üniversiteye bir yol açtılar.

Okullarımızın adı olan NEVA kelimesinin birkaç dilde çok güzel manaları olup bunlar ahenk, güzel sada, nağme, klasik musikide bir makam, öz ve çekirdektir.

Türkiye genelinde özel okullaşma oranının daha %1 ler civarında olduğu, Sakarya’da ise sadece iki özel okulun bulunduğu bir dönemde EHDA EĞİTİM KURUMLARI dört okul birden açarak, anaokulundan üniversiteye, geleceğimizin sahipleri olan genç nesillerimizin MİLLİ ve MANEVİ DEĞERLERİMİZ ile donanarak ve aynı zamanda kendi yaşayacakları zamanın bilgi ve becerisini kuşanarak; kendisiyle, çevresiyle, toplumuyla bütünleşerek ahenkli, uyumlu bir milletin özü ve çekirdeği olacak kişilikle bu dünyada hoş bir sadâ bırakacak fertlerin yetişmesine imkan ve ortamı hazırlamış oldu.

Kurumlarımızın temel ilkesi daima kaliteden taviz vermeden, her zaman bir adım önde ve öncü olarak, geleceğimizin sahibi nesillerimizi HAYATA ve ÜNİVERSİTEYE HAZIRLAMAK olmuş ve bunu da çeyrek asırdır hakkıyla yerine getirmiştir.