2022-2023 / Pİ SAYISI GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

Bugün okulumuzda "Pi Sayısı Günü" etkinlikleri gerçekleştirildi. Matematik öğretmenleri ve öğrenciler, Pi sayısının önemini ve kullanım alanlarını öğrenmek için bir dizi etkinlik düzenledi.

Etkinlikler arasında pi sayısının tarihi, formülü ve değeri hakkında sunumlar, yarışmalar ve oyunlar yer aldı. Öğrenciler, pi sayısının sonsuz ondalık basamağına kadar ezberlemek için yarıştılar ve öğretmenler tarafından hazırlanan pi sayısı ile ilgili soruları cevaplayarak ödüller kazandılar.

Matematik öğretmenleri, Pi sayısının matematik, bilim ve teknoloji gibi birçok alanda kullanıldığını belirterek öğrencileri bu konuda daha fazla çalışmaya teşvik etti. Ayrıca, öğrencilerin Pi sayısı ile ilgili bilgilerini artırmak için kitap önerileri de yapıldı.

Öğrencilerin heyecanı ve katılımı, etkinliklerin başarısını gösterdi. Matematik öğretmenleri, pi sayısı konusunda farkındalık oluşturmak ve öğrencilerin matematikle ilgili ilgilerini artırmak için bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirtti.