SINIFLARIMIZ İYİLİKTE YARIŞIYOR!

“Sevdiğiniz şeylerden (Allah yolunda) sadaka vermedikçe asla iyiye  (hayra, takvâya, Allah’ın rızasına) erişemezsiniz. Her ne sarfederseniz, şüphesiz Allah onu hakkıyla bilen (ve onun mükâfatını veren)dir. (Al-i İmran 92)

İHH İnsani Yardım Vakfı, yetimlere yönelik yeni bir kampanya başlattı. Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın da destek verdiği kampanyaya, Özel Neva Okulları olarak bizde destek veriyoruz.Değerler Eğitimi Zümremizin öğrencilerimizle yapmış olduğu istişareler sonucunda, “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” kampanyasına katılan sınıflar en az bir yıl boyunca bir yetimi desteklemeye karar verdiler.

Öğrecilerimiz, dünya üzerindeki bir yetimi mutlu edebilmenin sevincini yaşarken, kendi harçlıklarından, günde 30 kuruşlarını infak(Allah yolunda harcama) edebileceklerini ve böylece, minik yüreklerinin ne kadar büyük olduğunu bir kez daha bize göstermiş oldular.

Kampanya kapsamında, her ay düzenli olarak 90 TL toplamak gerekmektedir.Fakat eğitim-öğretim yılı 8 ay olduğu için,12 ayı tamamlamak adına biz, her ay 135 TL toplamayı planlamaktayız.  Çocuklarımız yetim kardeşlerini, İHH’nın Sponsorluk Destek Sistemi kapsamında yetim çalışmalarını yürüttüğü ülke ve bölgelerden seçtiler.Sınıflar dilerse yetim kardeşlerine mektup yazabilecek ve kardeşlerinden mektup alabilecekler. Böylece Türkiye’den dünyaya uzanan yetim kardeşliği, mektup arkadaşlığı ile de pekiştirilebilecek.

Bu kampanyayı gerçekleştirmemize vesile olan Değerler Eğitimi zümremize, hayırsever öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ederiz.