Özel Neva'nın Yatırımları Ulusal Basında Dikkat Çekiyor

Türkiyenin en önde gelen politika ve ekonomi gazetelerinden Dünya Gazetesi 14 Ocak 2014 tarihli sayısında okulumuzun da içerisinde yer aldığı bir haberle Türkiyede'ki özel okulculuk ve yatırımlar üzerine bir haber yaptı. Bu haberi siz değerli velilerimizle de paylaşmak istedik.

Anadolu’da özel okul sayısı artıyor
Kasım ayında düzenlenen 22 yatırım teşvik belgesi şehirler bazında incelendiğinde Anadolu şehirlerinin çeşitliliği göze çarpıyor. Buna göre 22 yatırım teşvik belgesinin 15 farklı Anadolu şehirlerindeki yatırımlar için alındı. Bu şehirlerarasında, Şanlıurfa, Tekirdağ, Siirt, Sakarya, Konya, Muğla, Kırşehir, Adana, Bursa, Antalya ve Kayseri gibi kentler yer aldı. İstanbul’da ki yatırımlar için düzenlenen teşvik belgesi adedi 4 oldu.
Anadolu şehirlerinde yapılacak yatırımlar arasında; Adana’da Erata Eğitim Öğretim Danışmanlık şirketi aldığı yaklaşık 20 milyon liralık yatırım teşvik belgesi ile öne çıktı. ( İlkokul ile birlikte ortaokul, lise eğitim hizmetleri ve okul öncesi eğitim hizmetlerini de kapsıyor) Yine İzmir Özel Çağdaş Eğitim Hizmetleri şirketi adına 19 milyon 500 milyon liralık yatırım teşvik belgesi aldı. Kurumdan görüştüğümüz yetkililer hâlihazırda anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere 4 okul ve 700’ün üzerinde öğrencisi olan şirkette yeni alınan yatırım teşvik belgesiyle yine İzmir’de okul öncesi hizmetleri, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimi alanında yapacakları yeni yatırımlar planladıklarını belirttiler. Ayrıca, İzmir’deki özel okul sayısının ve bu okullarda okuyan öğrenci sayısının her geçen gün arttığını vurguladılar. Yine Kasım ayında düzenlenen yatırım teşvik belgeleri arasında Muğla’da İmi Eğitim Kurumları adına düzenlenen 7 milyon 378 bin liralık yatırım teşvik belgesi, Sakarya’da Ehda Eğitim ve Sağlık Hizmetleri şirketinin aldığı 2 milyon 550 bin liralık yatırım teşvik belgeleri öne çıktı. Ehda Eğitim, Neva Lisesi adıyla yeni bir lise yatırımı planlıyor. Bu lisenin resmi başvurusu yapıldı. Ehda Eğitim, bu yatırım ile birlikte Sakarya’da gelecek 5 yılda yaklaşık on milyonluk bir yatırım yapacak.
Özel Neşem Eğitim Kurumları ‘da Trabzon’da yapılacak ilkokul ve ortaokul yatırımları için 2 milyon liralık yatırım teşvik belgesi aldı. Bu okullarında öğrenci kapasitesi 350 kişilik olacak. Kurumdan görüştüğümüz yetkililer Trabzon’daki kolej yatırımlarının arttığını belir
Haberin Tamamı için; www.dunya.com/son-15-yilda-413-egitim-yatirimi-basladi-215326h.htm