Altınçocukların Portfolyo Sunumları...

Özel  Neva Altınçocuk  Anaokulu öğrencileri  “ Yaşamın Sihirli Yılları” olarak değerlendirilen,   okul öncesi eğitim  için  özel bir değerlendirme sistemi olan,  1. Dönem "Portfolyo Sunumları" nı,  ailelerin katılımı ile gerçekleştirdi.

Öğrenciler,   bir dönem boyunca öğrendikleri tüm çalışmalardan (sanat, fen – matematik, kavram, deneyler v.b) bazılarını özgür iradeleri ile seçip ürün dosyalarında topladılar. Aileler çocuklarının eğitim süreci içerisindeki    gelişimlerini, başarılarını, çabalarını, somut  geribildirimlerle bizzat çocuklarının kendi sunumları ile gözlemleme fırsatı buldular.

Çocuklarının kendi kendini değerlendirme becerisi kazandığını;  yorum yapma,  kendini ifade etme, özgüven ve özdenetim gibi bir çok alandaki gelişmelerini   gören anne – babalar, sunum sonunda mutluluklarını  ifade ettiler.