ÖĞRENCİ YAZAR BULUŞMASI

“Yeni nesil değerlerine sahip çıkmayı bir bilenden öğrenir; elini tutup götürene, söz dinleyip gidenlere, yol gösterip anlatana ne mutlu...”

26 Aralık Cumartesi günü okulumuzun 8. Sınıf öğrencileri, Türkçe dersinde okudukları  “Küçük Şeyler” kitabının yazarı Metin KARABAŞOĞLU ile  buluştular. Sabah okulda toplanan öğrencilerimiz, 2 saat yolculuğun sonunda Üsküdar’da Fethi Paşa Korusu’nda İstanbul Boğazı eşliğinde kahvaltı yaptılar. Ardından yine Üsküdar’da bulunan “ Aziz Mahmut Hüdayi Hazretleri Türbesi”ni ziyaret eden öğrencilerimiz, “H Yayınları Kitabevi”nde ikram edilen çaylarını içerken kitapların verdiği huzuru içlerine çektiler.

Öğrencilerimizin bir sonraki durağı ise İstanbul’un karşıyakası oldu. Eminönü’nde inilen vapur yolculuğunun ardından Tarihi Kapalı Çarşı, Nuruosmaniye Camii, Sahaflar Çarşısı, Sultanahmet ve Ayasofya ziyaretlerinin ardından Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi’ne ulaşan öğrencilerimiz burada “Küçük Şeyler” kitabının yazarı Metin KARABAŞOĞLU ile buluştu. Burada öğrencilerimiz Metin KARABAŞOĞLU ile okudukları kitap üzerine uzunca sohbet ederken kitaplarını imzalatıp bol bol fotoğraf çekildiler. Son olarak usta hikâyeci Mustafa KUTLU adına yapılan “Veda Değil Vefa! Hiç Bitmeyecek Bir Uzun Hikâye” adlı vefa programına katılan ekibimiz yine unutamayacakları bir gün geçirdiler.

Öğrenci Yazar Buluşması